Op sportief vlak willen we als club volgende elementen nastreven :
- Positionering van onze club / 1ste ploeg :
Sinds de splitsing van de vroegere Tweede Klasse in prof- en amateurclubs speelt ons eerste elftal in 1ste Nationale (voordien 1ste Amateur). Onze ambitie op termijn is om kampioen van België bij de amateurs te worden en, indien de licentievoorwaarden het toelaten, de stap naar 1B te zetten.
Verder willen we voor onze spelers een doorstromingsclub zijn naar het profniveau.
- Rekrutering
Er zijn drie klemtonen die we nastreven op gebied van rekrutering :
- Een goeie mix tussen ervaring en jeugd en dus m.a.w. ook kansen geven aan jonge spelers.
- Zowel spelers rekruteren in gans België maar vooral in onze eigen regio. We merken dat er met spelers uit de regio sneller een team/geheel gevormd kan worden.
- Dit alles moet op een Amateurbasis gebeuren, de spelers moeten nog kunnen studeren of werken, anders is het niet praktisch met alleen avondtrainingen. Huurspelers (spelers die we huren vanuit een hoger spelende club) kunnen hier een uitzondering op zijn.
- Hoe proberen we deze doelstellingen te realiseren ?
In eerste instantie proberen we via de eigen jeugdopleiding en postformatie spelers in ons eerste elftal te krijgen (recente voorbeelden zijn Mathieu Troonbeeckx en Matt Jannes).
We gaan ook scouten bij U19 en Beloften van omliggende profclubs waar we talenten oppikken die afvallen voor profniveau (recente voorbeelden zijn Van Aerschot, Orye, Lemti…).
- Hoe proberen we nieuwe (jeugd)spelers te integreren in de A-kern ?
Er is regelmatig overleg tussen T1, de beloftencoach en de sportieve verantwoordelijken van A-kern en Jeugd om een eerste inzicht te krijgen in de sportieve en mentale kwaliteiten van de speler. Op basis daarvan worden 5 à 6 spelers uit de Jeugdopleiding geselecteerd die de volledige voorbereiding met de A-kern kunnen meedraaien.
Er zal uitleg worden gegeven door de hoofdtrainer en de volledige technische staf m.b.t. de visie, regels, hoe er gewerkt wordt… Op die manier wordt de speler voorgesteld aan de technische staf. De speler krijgt een overzicht van de A-kern en wordt uiteraard later ook voorgesteld aan de spelers in de A-kern. Al deze zaken worden stap voor stap gedaan, om te vermijden dat de speler overstelpt wordt met informatie en de tijd krijgt om dit te verwerken.
Er wordt gepeild naar de eventuele studierichting die een jonge speler volgt en welke belasting dit eventueel met zich meebrengt. Met deze belasting wordt zo veel mogelijk rekening gehouden, om de school nog steeds op de eerste plaats te laten komen. Jonge nieuwe spelers worden ook medisch gescreend. Op basis van deze screening krijgen zij onder begeleiding een voetbal specifiek krachtprogramma.
Na de voorbereiding worden 2 à 3 plaatsen voorzien bij de A-kern voor Jeugdspelers, in functie van hun prestaties. Jonge spelers die in de A-kern niet aan spelen toe komen, zullen regelmatig met de beloften meespelen, om wedstrijdritme te behouden en vertrouwen op te doen. De hoofdtrainer of een lid van de technische staf is op de wedstrijden van de beloften aanwezig, zodat hun prestaties beoordeeld kunnen worden in het kader van spelen in het eerste elftal.