You are here

wedstrijdverslag: K.SK. Heist - RWDM Brussels FC 3-1

25/10: K.SK. Heist - RWDM Brussels FC
3-1

DERDE THUISZEGE

De club van Johan Vermeersch keerde met de naamsverandering dit seizoen terug naar haar roemrijke verleden (titel in 1975 met Johan Boskamp als kapitein). FC Brussels heet nu RWDM Brussels. Geen echte vedetten in de ploeg van Didier Beugnies, maar de ex-Carolo smeedde RWDM tot een te duchten blok, dat niet toevallig zesde staat in de Belgacom League.
Cis Bosschaerts moest zijn ploeg hertimmeren. Dachelet en Rijmenams waren er niet bij omwille van blessures en Van den Bogaert zat zijn tweede schorsingsdag uit. Put, Pittoors en Carvalho verschenen aan de aftrap.

RWDM trok onmiddellijk het laken naar zich toe en dat leidde tot een vroege goal van de pijlsnelle Some. Een uitschuiver van Van den Broeck werd cash betaald : 0-1.
Heist was niet onder de indruk en Criel legde terug op Carvalho, die hoog over besloot.
Op een voorzet van Bouyfoulkitne kon Some voor de dubbele voorsprong zorgen, maar gelukkig voor Heist kon hij de vrije kopkans niet benutten.
De nochtans ervaren Kere trapte tot twee maal toe half naast de bal en Criel besloot met een halve omhaal op de lat.
Het betere spel bleef voor de Brusselaars, al lieten de gastheren zich niet onbetuigd. De pogingen van Vanderputte en Pittoors misten echter kracht en precisie om echt gevaarlijk te worden.
Anders was het even na het halfuur. Na een hoekschop zwiepte Van den Broeck de bal naar de tweede paal, waar Webers het duel met Sourzac won en inkopte. Nicaise sloeg de bal met de hand uit het doel en ref De Marneffe wees naar de stip en stuurde de Brusselaar met rood naar de kleedkamers.
Webers zette feilloos om en dat was meteen een sleutelmoment in de wedstrijd. Misschien wel hét keerpunt, want met z’n tienen kon Brussels niet meer het spel op de mat leggen van voorheen.

Waar voordien vooral RWDM de wet dicteerde, nam Heist gaandeweg het initiatief over en begon het aan de slopingswerken van de rood-zwarte muur.
Sourzac kon zijn ploeg aanvankelijk nog behoeden voor verdere schade door sterke saves op pogingen van Rymenants en Criel.
Maar diep in de tweede helft gebeurde toch wat al een tijdje in de lucht hing. De Brusselse defensie kreeg de bal niet weg uit de zone van de waarheid en Webers kreeg een vrije schietkans. Met zijn zevende van het seizoen liet hij de Franse doelman van RWDM geen kans.
Na een mistasten van de ingekomen en heroptredende Nollevaux kon een uitstekend ingevallen Vermeiren de score nog verder uitdiepen tot 3-1. Jammer dat hij even voor tijd naar de kant moest met een verrekking.
RWDM kon nog even komen dreigen maar kapitein Grant haalde een bal net voor de doellijn weg.

Heist behaalde zo zijn vierde zege van het seizoen en mag zich stilaan opmaken voor een vijfde seizoen in tweede klasse. De ploeg staat als een huis en hoeft van niemand bang te hebben, ook niet van de tegenstander volgende week, het ongeslagen Westerlo.

Heist : Michiels, Grant, Put, Van den Broeck, Pittoors, Vanderputte, Vandermarliere, Rymenants, Carvalho, Webers, Criel.

RWDM Brussels : Sourzac, Labor, Camara, Habarugira, Nicaise, Kere, N’Diaye, Cabeke, Seoudi, Bouyfoulkitne, Some.

Doelpunten :
7’ Some 0-1
31’ Webers 1-1 (penalty)
79’ Webers 2-1
83’ Vermeiren 3-1

Gele kaarten :
44’ Some
67’ Sourzac
87’ Webers

Rode kaart :
31’ Nicaise

Vervangingen :
55’ Cabeke door Nollevaux
65’ Carvalho door Vermeiren
81’ Habarugira door Doudouh
90’ Criel door Remans
91’ Vermeiren door Boeckx

Scheidsrechter :
Christophe De Marneffe

Toeschouwers :
1000

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
26/10/2013