You are here

Wedstrijdverslag: Heist evenknie van Eupen

14 september 2013 : KSK Heist – KAS Eupen : 1-1

HEIST EVENKNIE VAN EUPEN

Na het debacle in Moeskroen heeft Heist gisteren met bravoure en lef eerherstel afgedwongen tegen titelkandidaat KAS Eupen.
De mannen van het Oostkanton kwamen naar Heist met een uitstekend rapport : 4 zeges en een gelijkspel, 15 goals gescoord en amper 2 tegen.
De Spaanse coach Márquez López was nochtans beducht voor Heist want hij posteerde zijn boomlange landgenoot Ochoa centraal in de verdediging om de Heistse luchtmacht, genaamd Bart Webers, af te stoppen.
Bij Heist geen verrassingen in de opstelling. Bart Van den Broeck en Rik Van Praet waren beiden terug fit en namen plaats op de bank.

Heist speelde met heel wat meer geloof in eigen kunnen dan 3 dagen geleden in Moeskroen. De organisatie stond als een huis. Het was wachten tot de 23ste minuut op het eerste gevaar van Eupen. Op een inzenden van Radebe kon Mngadi koppen maar Thys had de bal klem.
Voordien had Heist al twee keer de neus aan het venster gestoken, eerst met een kopbal van Dachelet op een hoekschop van Rymenants, dan met een verre poging van Vanderputte.
Eupen had veel de bal, maar kon er weinig mee uitrichten. Een afgeweken bal van Lallemand dreigde in het doel te vallen maar Thys was attent. Asamoah probeerde het dan maar van ver, maar zijn schot was slecht gericht.
Van Heistse zijde noteerden we een vrije trap van Rijmenams, over de muur, maar ook over het doel.
De beste kans in de eerste helft was voor Criel. Vanop de eigen helft werd hij in het straatje gestuurd met een uitstekende dieptepass van Vanderputte. Kabasele en de uitgekomen Deumeland konden echter nog net genoeg hinderen om Criel van de openingsgoal te houden.

Nog niet alle supporters waren teruggekeerd van het pintje tijdens de rust toen Eupen de 0-1 op het bord bracht. De ingevallen Diedhiou had voordien slechts het hoongelach van de thuissupporters teweeg gebracht toen hij twee maal de bal onder de voet liet glippen, maar haalde zijn gram met een perfecte voorzet vanop de linkerflank. Bassey, de kleinste man op het veld, kopte onhoudbaar binnen. Eén moment van onbedachtzaamheid in de Heistse defensie werd genadeloos afgestraft.
De gastheren bleven echter niet bij de pakken zitten en weigerden naar de slachtbank te worden geleid.
Deumeland moest aan het werk op een hoge bal van Dachelet en Van den Bogaert kwam dicht bij de gelijkmaker. Rijmenams probeerde het van ver, doch zonder succes.
De stilstaande fase, waarop coach Bosschaerts vurig had gehoopt, kwam er zo’n 10 minuten voor affluiten. Een perfecte vrije trap van Rymenants werd door Webers schitterend binnen geknikt : 1-1.
Eupen kwam in de eindfase nog even aandringen, maar Thys tikte de vrije trap van Schouterden in hoekschop.

Gentleman Cis Bosschaerts bracht in zijn persbabbel eerst hulde aan de vorige week overleden Wolfgang Frank, in het seizoen 2011-2012 de coach van Eupen, en ging dan over tot de orde van de dag : “We hebben dit punt niet gestolen. Proficiat aan onze leeuwen. Zoals Horner in de Vuelta hebben mijn spelers 90 minuten recht op de trappers gestaan. En anders dan de Yellow Tigers, die in hun wedstrijd tegen Duitsland faalangst kregen toen de overwinning voor het grijpen lag, bleven wij erin geloven. We hebben vandaag tegen een kampioenenploeg gespeeld, volgens insiders zelfs de beste ploeg van de laatste 3 jaar in tweede klasse. In Eupen zal men terecht zeggen dat ze beter kunnen voetballen dan wij, maar vandaag halen we met onze gekende wapens een verdiend punt”, besloot hij fijntjes.

Heist : Thijs, Vandermarliere, Grant, Dachelet, Van den Bogaert, Rymenants, Rijmenams, Vanderputte, Webers, Carvalho, Criel.

Eupen : Deumeland, Radebe, Diagne, Ochoa, Kabasele, Mata, Asamoah, Mngadi, Bassey, Schouterden, Lallemand.

Doelpunten :
46’ Bassey 0-1
81’ Webers 1-1

Gele kaarten :
33’ Diedhiou
61’ Kabasele
61’ Carvalho
80’ Schouterden

Vervangingen :
25’ Radebe door Diedhiou
64’ Carvalho door Van den Broeck
67’ Mngadi door Diallo
81’ Asamoah door George
88’ Rymenants door Van Praet

Scheidsrechter :
Karim Saadouni

Toeschouwers :
750

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
15/09/2013