You are here

wedstrijdverslag: Heist pakt eerste driepunter

7 september 2013 : KSK Heist – Hoogstraten VV : 2-1

HEIST PAKT EERSTE DRIEPUNTER

Cis Bosschaerts moest de ploeg andermaal aanpassen. Met het vijftal Ozcan, Vermeiren, Pittoors, Van Praet en Van den Broeck nog steeds in de ziekenboeg, posteerde hij Vandermarliere op de rechtsachter. Voor hem, rechts op het middenveld, maakte de Portugees Bruno Carvalho zijn debuut.
Bij Hoogstraten ontbraken Glenn Van der Linden en Moussa Traoré omwille van een rode schorsing, Engelen was geblesseerd.

Heist begon sterk aan de wedstrijd en eiste de bal op. Het overwicht bracht echter geen noemenswaardig gevaar teweeg.
Koude douche in de elfde minuut toen een hoekschop simpelweg werd teruggelegd naar de inlopende Tilburgs. Zijn lage schuiver verraste iedereen en het stond 0-1, tegen de gang van het spel in.
De thuisploeg was echter niet van slag en nam het heft terug in handen. De hoekschoppen stapelden zich op (verhouding 5-1 in de eerste helft), maar echte kansen bleven voorlopig uit.
In een dolle drie minuten zette Heist de scheve situatie volledig recht.
Vandermarliere dropte de bal in de 16 waar Webers met het hoofd uitstekend Criel bediende. Die haalde met een halve omhaal de bal uit de lucht en schoot de gelijkmaker hard tegen de touwen.
Luttele minuten later tekende Webers voor zijn tweede assist. Hij legde de bal terug op Rijmenams. Die miste zijn schot maar een goed gevolgde Vanderputte pegelde onhoudbaar binnen.
De Heistenaars gingen op hun elan verder maar Rijmenams mikte net over de kruising en een kopbal van Webers werd gepakt door doelman Van Bael, die even later een schitterende parade in huis had op een schot van Criel.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Hoogstraten domineerde en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Boere, Van Huffel en Segers kwamen er het dichtst bij maar al bij al moest Thys niet vaak de handen uit de mouwen steken.
Heist kon te weinig tegen prikken, al moest Van Bael wel plat op een schuiver van Rymenants en werd een schot van Vanderputte afgeblokt.
In de blessuretijd kopte Boere de laatste mogelijkheid naast het doel.

De bezoekende trainer Regi Van Acker was verbolgen over het feit dat zijn aanvallers niet thuis gaven : “Mijn aanvallende spelers hebben te weinig gebracht, er was geen beweging zonder bal. De tweede helft hebben we Heist nochtans weggedrukt op de eigen helft maar in de scrimmages voor doel weet je dat je tegen Heist te kort komt. Heist staat bekend als een fysiek sterke en gestalterijke ploeg”.
Coach Cis Bosschaerts bracht, zoals steeds, een juiste analyse : “Uiteraard ben ik heel tevreden met de eerste driepunter, die vooral op basis van een uitstekende eerste helft tot stand kwam. We mogen echter niet blind zijn voor de tekortkomingen na de rust. Maar ik heb ook heel veel positieve dingen gezien, waarop we kunnen verder bouwen”.

Met een uitwedstrijd in Moeskroen en een thuismatch tegen Eupen wachten Heist nu twee zware kleppers.

Heist : Thijs, Vandermarliere, Grant, Dachelet, Van den Bogaert, Rymenants, Carvalho, Vanderputte, Webers, Rijmenams, Criel.

Hoogstraten : Van Bael, Van Gansen, Schrauwen, Meyvis, Gommers, Lanslots, Roy Van der Linden, Boere, Van Huffel, Savic, Tilburgs.

Doelpunten :
11’ Tilburgs 0-1
31’ Criel 1-1
34’ Vanderputte 2-1

Gele kaarten :
17’ Boere (fout op Vanderputte)
24’ Vanderputte (fout op Savic)
42’ Tilburgs (trekfout op Vanderputte)
66’ Gommers (fout op Carvalho)
70’ Rijmenams (fout op Van der Linden)

Vervangingen :
63’ Schrauwen door Swaegers
71’ Van der Linden door Segers
73’ Carvalho door Put
76’ Lanslots door M’Sila

Scheidsrechter :
Miguel Garcia

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
27/08/2013