You are here

Wedstrijdverslag: eerste punt op de valreep binnen!

4 september 2013 : KSK Heist – ASV Geel : 1-1

EERSTE PUNT OP DE VALREEP BINNEN

Na de nul op negen en het onverhoedse vertrek van de Engelsen Fisher en Bell, trok Heist nog 4 spelers aan. Miguel Dachelet komt van Lierse de defensie versterken, samen met Bryan Van den Bogaert (Capellen). Van OHL komt doelman Dean Michiels en eerder werd bij Antwerp de Portugees Bruno Carvalho weggehaald.
Trainer Cis Bosschaerts gooide Dachelet en Van den Bogaert meteen voor de leeuwen en Michiels nam plaats op de bank. Carvalho zat zijn laatste schorsingsdag uit. Van den Broeck, Pittoors, Vermeiren en Ozcan waren allen geblesseerd.
Eric Franken moest Bertjens, Steurs (beiden geblesseerd) en Kolev (interlandverplichtingen) missen. Lierse-aanwinst Adesanya zat op de bank.

De partij begon met aardig voetbal langs beide kanten, maar gaandeweg verslapte het spel van beide ploegen.
Onder impuls van een secure Dachelet acteerde de verdediging van de thuisploeg met heel wat meer brio dan in de voorbije wedstrijden. Ook Van den Bogaert, de andere debutant, deed het niet slecht op de positie van linksachter. De jonge Rik Van Praet, noodgedwongen in de ploeg door de vele geblesseerden, kon overtuigen als rechtsachter. Jammer dat hij niet meer verder kon na een blessure in de bil.
Beide defensies speelden sterk en veel kansen konden dan ook niet worden genoteerd. De faire wedstrijd kabbelde ook in de tweede helft verder en leek op een brilscore af te gaan.
Zowat tien minuten voor tijd was Thys, die voordien met twee knappe reddingen Heist had rechtgehouden, kansloos op een afgeweken schot van Kerckhofs.
Heist toonde nog maar eens dat de mentale weerbaarheid in de ploeg een echte troef is en luttele seconden voor affluiten kopte Rijmenams de 1-1 tegen de touwen.
Een onrechtvaardig verdict en een desastreuze nul op twaalf werden daarmee afgewend.

Het eerste punt is binnen, maar vooral de sterker spelende defensie, waardoor de ganse ploeg een boost krijgt, doet hopen dat betere resultaten voor Heist in het verschiet liggen. Met de inbreng van Carvalho en de terugkeer van de geblesseerde spelers, kan Heist de rush naar veiliger oorden inzetten.

Heist : Thijs, Van Praet, Grant, Dachelet, Van den Bogaert, Rymenants, Vandermarliere, Vanderputte, Webers, Rijmenams, Criel.

Geel : Coenen, Christiaens, Meeus, Santermans, Nuyts, Kerckhofs, Van Mierlo, Vanvoorden, Hoefnagels, Frederix, Boateng.

Doelpunten :
79’ 0-1 Kerckhofs
89’ Rijmenams

Gele kaarten :
Van den Bogaert, Santermans

Vervangingen :
34’ Vanvoorden door Adesanya
46’ Van Praet door Put
72’ Criel door Remans
84’ Boateng door Ven

Scheidsrechter :
Eric Lambrechts

Toeschouwers :
1100

Verslag : Karel Verbee

Datum: 
27/08/2013