You are here

wedstrijdverslag: K.SK. Heist - R Antwerp FC 2-7

11 augustus 2013 : KSK Heist – R. Antwerp FC : 2-7

HISTORISCHE NEDERLAAG

Wat voor Heist een historische dag had kunnen worden in een volgepakt stadion, is uitgedraaid op een historische nederlaag.
Antwerp was in alle opzichten de meerdere van Heist. Guvenç was de koning op het middenveld, Bostock de keizer. Met snelle spitsen die om de haverklap in de rug van de Heistse defensie opdoken, is de analyse snel gemaakt.

Jimmy Floyd Hasselbaink, voormalig speler van ondermeer Leeds United, Atlético Madrid en Chelsea, stuurde hetzelfde elftal de wei in als op de openingsspeeldag, toen Aalst werd verslagen voor meer dan 11 000 toeschouwers.
Cis Bosschaerts moest de aan de lies geblesseerde Van den Broeck vervangen door Pittoors, die voor het eerst aan de aftrap kwam sinds zijn kruisbandletsel.

Heist begon vrank en vrij aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Een uitstekend aangesneden vrijschop van Pittoors werd door Webers overhoeks binnen gekopt : 1-0.
Aan de overkant gebeurde identiek hetzelfde, weliswaar met andere acteurs. Bostock schilderde de bal op het hoofd van Maynard, maar zijn kopbal strandde op de paal.
Antwerp bracht de bordjes in evenwicht en niet toevallig was Bostock de aangever. Hij speelde Tano aan, randje buitenspel, die beheerst binnen schoof naast een uitgekomen Thys.
Luttele minuten later en tot afgrijzen van de talrijk meegereisde Antwerpfans, kopte Van Steenkiste een uitstekende vrije trap van Rijmenams voorbij zijn eigen doelman.
Heist kon de nieuwe voorsprong echter niet lang vast houden. Weer Bostock dropte een bal achter de Heistse verdediging en Faucher, sneller dan het Heistse centrale verdedigingsduo, schoof de gelijkmaker tegen de touwen.
En nog voor het half uur klom The Great Old op voorsprong. Een misverstand tussen Grant en Pittoors werd door de kwieke Faucher afgestraft.
Antwerp kwam nu pas echt onder stoom en op slag van rust zag Thys zich verplicht de doorgebroken Faucher foutief te stoppen. De strafschop werd door Guvenç feilloos omgezet.

Heist begon moedig aan de tweede helft, vastberaden om de scheve siutatie nog recht te trekken. Maar de tweede helft was nog geen minuut oud toen de boeken definitief dicht konden voor de thuisploeg.
Wat een aangeschoten bal leek, werd door scheidsrechter Brinkman beoordeeld als hands van Put. Guvenç klopte Thys een tweede keer vanop de stip.
Antwerp duwde door en Bostock isoleerde nog maar eens Faucher, die zijn derde van de middag scoorde.
Brinkman had het helemaal verkorven bij de Heistse aanhang toen hij voor de derde keer penalty floot, weerom voor handspel van Put. Derde keer Guvenç achter de bal en derde keer feilloos binnen. Een onwaarschijnlijke 2-7 stond op het bord.
De partij werd even onderbroken toen Antwerp-“supporters” met elkaar op de vuist gingen achter het doel van Thys. Aanleiding waren enkele “fans” die temidden van de toeschouwers tegen de omheining urineerden.
Horen zulke mensen thuis rond een voetbalveld ? De vraag stellen is ze ook beantwoorden.
Na het intermezzo nam Antwerp gas terug en Heist kon ten aanval trekken. De thuisploeg kon een viertal kansen bij mekaar voetballen. Webers (net te laat), Bell (met een verre loeier), Webers (tegen de paal) en Vermeiren konden echter niet scoren.
Ook Antwerp had nog verder kunnen uitlopen op de tegenaanval, maar Guvenç en de ingevallen Mombongo (tweemaal) vonden de weg naar het doel uiteindelijk niet meer.

Cis Bosschaerts : “We speelden vandaag tegen de titelkandidaat nummer 1 en ik kan niet anders dan een superieur Antwerp feliciteren met de overwinning.”
En ook nog fijntjes : “Ik heb teveel respect voor het arbitrale trio om daarover opmerkingen te maken”.
Allicht doelde de T1 van Heist op enkele cruciale beslissingen die goals van Antwerp hebben ingeleid. En uiteraard op de drie strafschoppen die Brinkman floot in het voordeel van de bezoekers.
Eindconclusie is echter dat het stamnummer 1 de drie punten verdiend meenam naar Deurne Noord.
Voor Heist wacht nu de eerste bekeropdracht, een verplaatsing naar Eendracht Aalst (pas binnen 3 weken) en de cruciale week met thuiswedstrijden tegen Geel en Hoogstraten.

Heist : Thijs, Put, Grant, Pittoors, Rymenants, Vandermarliere, Vanderputte, Webers, Rijmenams, Criel, Fisher.

Antwerp : Sengier, De Roeck, Diakité, Van Steenkiste, Bakkenes, De Decker, Maynard, Guvenç, Bostock, Tano, Faucher.

Doelpunten :
3’ Webers 1-0
14’ Tano 1-1
19’ own-goal Van Steenkiste 2-1
24’ Faucher 2-2
29’ Faucher 2-3
45’ Guvenç (penalty) 2-4
46’ Guvenç (penalty) 2-5
52’ Faucher 2-6
57’ Guvenç (penalty) 2-7

Gele kaart :
10’ Vanderputte (overtreding op Guvenç)

Vervangingen :
55’ Rijmenams door Vermeiren
55’ Fisher door Remans
60’ Criel door Bell
63’ Bakkenes door S.Kil
69’ Tano door Mombongo-Dues
78’ Bostock door Iboma

Scheidsrechter :
Jurgen Brinkman

Toeschouwers :
3000

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
23/07/2013