You are here

Wedstrijdverslag: Heist zet stap richting behoud tegen Lommel

Vrijdag 29 maart 2013 : KSK Heist – Lommel United : 2-0
HEIST ZET STAP RICHTING BEHOUD MET DRIEPUNTER TEGEN LOMMEL

Philip Haagdoren speelde met hetzelfde elftal dat vorige week titelkandidaat Westerlo had verslagen.
Cis Bosschaerts kon op Matthias Pittoors na beschikken over een volledig fitte kern en posteerde Yusuf Ozcan op de rechterflank.

Lommel begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de vierde minuut in het eerste gevaar. Hans Vanaken besloot echter rakelings voorlangs.
Tot verdere kansen leidde het overwicht van Lommel niet, al werd wel een strafschop geclaimd toen de bezoekers razendsnel uitbraken na een hoekschop voor Heist. De uitstekend leidende Jimmy Verhe wees echter naar de hoekschopvlag, tot opluchting van de thuisaanhang.
Heist kwam gaandeweg beter in de wedstrijd maar buiten enkele verre pogingen werd doelman Vromans niet op de korrel genomen.
Aan de overkant hielden Grant en Van Dooren de defensie goed gesloten en ook Lommel moest zich beperken tot enkele schoten van buiten de 16.
Op een hoekschop van een technisch sterke Yannick Rymenants kon Vanderputte doorkoppen naar Webers. De kopbal van de Heistse topschutter viel op de paal en daarna, met meer geluk dan kunnen, in de handen van Vromans.
Even later kon Jutten vanop de rechterflank voorzetten naar de verste paal. De volledig vrijstaande Hans Vanaken besloot echter te gehaast. Zijn volley zoefde naast de kooi van Ruttens.

In de tweede helft brak de westrijd open, met Heist dat nu vrank en vrij op zoek ging naar de broodnodige openingstreffer.
Het spel golfde op en neer, met veel ruimte op het middenveld, en de verkleumde toeschouwers kregen waar voor hun geld.
Eerst was er Stevens met een goeie bal naar Criel, maar de ex-Lommelspeler kon net niet afdrukken.
Op de tegenaanval mikte Jutten voorlangs.
Criel lanceerde Ozcan op de rechterflank, die een prima voorzet verstuurde. De kopbal van Criel werd door Vromans uit de kruising in hoekschop geduwd.
Webers kopte in de handen van de doelman en Hans Vanaken kon gevaarlijk afdrukken vanuit de draai.
Ruttens kwam goed tussenbeide om Scheelen het scoren te beletten aan de tweede paal.
De mogelijkheden volgden mekaar snel op en het doelpunt kon aan beide zijden vallen. Vanderputte probeerde het met een zware pegel en een lichtjes afgeweken vrije trap van Hans Vanaken werd door Ruttens klemvast gepakt.
Ook Vromans bleef niet zonder werk. Op een scherp schot van invaller Vermeiren verhinderde hij een Heists doelpunt.
Ruttens moest attent blijven om een fatale tegentreffer te voorkomen. Hij duwde een strak schot van Scheelen in hoekschop.
Tien minuten voor tijd kon een hardwerkende Stevens met een prima bal Criel wegsturen. Die snelde met zevenmijlslaarzen naar het doel en drukte af. Vromans hield de bal uit zijn doel maar in de rebound was Stevens er als de kippen bij om de verlossende treffer aan te tekenen : 1-0.
Lommel kon geen vuist meer maken, al moest Ruttens nog één keer zijn kunnen tonen bij een verre poging van alweer Scheelen. De Heistse goalie pakte klemvast.
Een minuut voor tijd konden de boeken definitief dicht toen Vromans een vrije trap wegbokste en Vanderputte de afvallende bal enig mooi in de kruising plaatste : 2-0.

Philip Haagdoren loofde de mentaliteit van Heist en vond de zege verdiend : “We hebben vanavond voor het eerst gespeeld als een ploeg die niets meer te winnen of te verliezen had. Heist was scherper, wij hebben te weinig gebracht. Het eerste doelpunt was illustratief voor de wedstrijd. Ook wij hebben zulke situaties in de wedstrijd gehad. Maar bij hen volgt Stevens uitstekend op. Dat heb ik vandaag niet gezien bij ons. Vorige week speelden we een dijk van een wedstrijd tegen Westerlo. De beleving met de partij van vandaag was dag en nacht verschil”.

Cis Bosschaerts was uiteraard een gelukkig man : “Dit is een hele belangrijke zege. Verliezen was fataal, winnen betekende hoop. De meeste spelers hebben vandaag een volledige dagtaak afgewerkt en ik ben dan ook heel fier op mijn spelers, die eens te meer alles hebben gegeven. Lommel behoort bij de best voetballende ploegen van de reeks en waren in het begin duidelijk baas, maar na de rust konden we meer druk naar voren zetten. Het was een wedstrijd van alles of niets. Wie scoorde, won. En dan is er de verlossende goal van Thomas.
Ook enkele bedenkingen bij de Heistse T1 : “Enig minpuntje was de vijfde gele kaart voor Vanderputte, die woensdag tegen Roeselare niet mag spelen. Dat wordt puzzelen.
Ook de onnodige kaart van Neven zit mij dwars. Bij een volgende geel is Glenn twee speeldagen geschorst. We hebben iedereen nodig in dit competitieslot. Maar daar hebben we het later nog wel over. Laat ons eerst genieten van deze overwinning”

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant, Van den Broeck, Rymenants, Neven, Vanderputte, Webers, Ozcan, Stevens, Criel.

Lommel : Vromans, Goossens, Delande, Sam Vanaken, Van Mierlo, Lenaerts, Gaethofs, Debauve, Scheelen, Jutten, Hans Vanaken

Doelpunten :
81’ Stevens 1-0
89’ Vanderputte 2-0

Gele kaarten :
64’ Debauve
70’ Van den Broeck
85’ Vanderputte
87’ Neven
87’ Trossard

Vervangingen :
62’ Ozcan door Vermeiren
70’ Jutten door Trossard
70’ Van Mierlo door Omolo
84’ Gaethofs door Meeus

Toeschouwers : 1000

Scheidsrechter : Jimmy Verhe

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
26/03/2013