You are here

Wedstrijdverslag: Ref eist hoofdrol op. Heist-Eupen 1-2

12/01: K.SK. Heist - K.AS. Eupen 1-2

REF DECKERS UITSLAGBEPALEND

Door de schorsing van Criel en Neven diende trainer Bosschaerts zijn elftal alweer drastisch te wijzigen. Ruttens stond opnieuw onder de lat, Degeling begon als rechtsachter en Vanderputte speelde als schokbreker voor de defensie.

Bij Eupen ontbrak de Japanse topschutter Ibusuki, maar met 5 Afrikanen en 2 Duitsers in het elftal, oogde de ploeg uit het Oostkanton nog steeds behoorlijk exotisch.

Heist zit al een tijdje in de hoek waar de klappen vallen. Voor de tiende keer dit seizoen werd een wedstrijd met één doelpunt verschil verloren. Gert Deckers, nochtans een scheidsrechter met een uitstekende reputatie, had daarin een groot aandeel. Maar de gastheren moeten ook de hand in eigen boezem steken : in de aanvangsfase werden huizenhoge kansen gemist.
Al in de derde minuut mocht Vermeiren, na een slim balletje van Fockaert, alleen op doel af. Hij besloot echter recht in de armen van Deumeland.
Eupen reageerde met een verre schuiver van Santos, die Ruttens niet zonder moeite uit zijn doel hield. Seconden later moest Degeling op de lijn redding brengen, toen Ruttens een hoekschop liet glippen en Diedhiou vrij op doel kon koppen.
Heist speelde vrank en vrij en een afgeweken schot van Rymenants trof de binnenkant van de paal. In dezelfde fase werd Fockaert tot ieders verbazing met rood bedacht na een tackle langs achter.
Maar ook met z’n tienen probeerde Heist de bakens te verzetten. Een grondscherend schot van Stevens week af net naast de paal en een lobbal van Pittoors, uitstekend vrij gespeeld door Vermeiren, ging naast.
Eupen had wel de bal maar Heist had de kansen. Een prima combinatie tussen Rymenants en Webers bracht Stevens alleen voor doel, maar hij besloot te passen in plaats van te scoren.
Eupen kon daar weinig tegenover stellen, al moesten eerst Pittoors en later Ruttens alert zijn bij twee hete standjes voor doel.

De tweede helft had aanvankelijk weinig om het lijf, maar even na het uur ontplofte de wedstrijd dan toch.
Eerst ontsnapte Diagne aan rood toen hij Vermeiren, die mogelijk alleen op doel kon afgaan, foutief afstopte. Deckers liet het echter bij geel.
De Frans-Algerijnse invaller Kasri zonderde eerst Kabasele en dan Santos af voor Ruttens. Geen van beiden lieten hun kans onbenut en op twee minuten tijd stond het plots 0-2.
Wie dacht dat de boeken hiermee dicht gingen, kwam bedrogen uit. Heist vocht zich terug in de wedstrijd toen Webers een hoekschop binnen werkte.
Tien minuten voor tijd werd Webers met een drieste tackle onderuit gehaald. Maar waar Fockaert 70 minuten geleden met rood werd bestraft, kreeg Wala Zock voor een gelijkaardige overtreding slechts geel.
Tot de laatste minuut bleven de Heistenaars vechten voor een verdiend punt, maar Deumeland zweefde een pegel van Webers uit de kruising en tikte een lob van alweer Webers in hoekschop.
Tot overmaat van ramp moest Pittoors met een zware knieblessure in de laatste seconde van de wedstrijd van het veld worden gedragen. Gevreesd wordt voor gescheurde kruisbanden. In dat geval is het seizoen voor de linksachter nu al afgelopen.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant (kapitein), Degeling, Pittoors, Vanderputte, Webers, Rymenants, Fockaert, Stevens, Vermeiren.

Eupen : Deumeland, Kenne, Kacabas, Diagne, Bassey, Vaccaro, Diedhiou, Lallemand, Asamoah, Kabasele, Santos.

Doelpunten :
67’ Kabasele 0-1
69’ Santos 0-2
73’ Webers 1-2

Gele kaarten :
31’ Santos
63’ Diagne
80’ Wala Zock
85’ Vanderputte
90’ Diedhiou

Rode kaart :
10’ Fockaert

Vervangingen :
43’ Bassey door Wala Zock
60’ Vaccaro door Kasri
72’ Degeling door Van den Broeck
74’ Diagne door Debefve
83’ Grant door Ozcan

Scheidsrechter : Gert Deckers

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
05/01/2013