You are here

Wedstrijdverslag: Men in black

23/11: Moeskroen Peruwelz - K.SK. Heist (beloften)
3-3

24/11: K.SK. Heist - Moeskroen Peruwelz
1-2

Geen Yannick Rymenants bij Heist, wel Bart Van den Broeck, die na een blessure, terugkeerde op zijn vertrouwde stek als rechtsachter. Thomas Stevens kreeg het vertrouwen in de spits, Glenn Neven zat op de bank.
Arnaud Dos Santos kon beschikken over een volledig fitte profkern.

Van “Men in Black” bestaan al 3 films. Zaterdagavond kregen de toeschouwers aan de Lostraat een live-versie te zien van “Men in Black 4”, weliswaar niet met Tommy Lee Jones en Will Smith in de hoofdrollen, wel met Tom Ottevaere en Jozef Carmeliet. Het was dan ook veruit de slechtste van de 4 prenten.
Heist begon nochtans sterk aan de partij met enkele mooie combinaties én een eerste dreiging. Webers stuurde Criel diep en Oukidja moest buiten het strafschopgebied ontzetten.
Ruttens moest alleen plat bij een schuiver van Khiter.
Heist diende de profs van Moeskroen goed van repliek en Webers lanceerde Van den Broeck op de rechterflank. Strakke voorzet, die nog even met het hoofd werd beroerd door Criel en door de goed gevolgde Webers werd binnen getikt aan de tweede paal.
Moeskroen was technisch sterker maar de thuisploeg voetbalde vrank en vrij en ging op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er ei zo na toen Criel doorbrak maar Vandendriessche kon nog net ontzetten.
Aan de overkant moest Pittoors, na een inzenden van Provoost, alle zeilen bij zetten om de gelijkmaker te voorkomen.
Even voor het half uur dribbelde de soms ongrijpbare Khiter door het hart van de Heistse defensie en wipte de bal over Ruttens in doel : 1-1. Een rechtvaardige stand aan de rust.

In de tweede helft probeerde Moeskroen de bakens te verzetten en kreeg daarbij hulp uit onverwachte hoek. Lijnrechter Carmeliet stak de vlag terecht de hoogte in voor buitenspel. Dat werd echter niet opgemerkt door scheidsrechter Ottevaere. Het spel ging verder maar Carmeliet was niet consequent in zijn beslissing en haalde zijn vlag weer naar beneden. In de daaropvolgende fase scoorde Khiter de 1-2. Rijmenams en Stevens gingen verhaal halen bij de lijnrechter en kregen prompt een gele kaart onder de neus geduwd.
Vijf minuten later onderging Criel hetzelfde lot toen Ruttens zich klaarmaakte om uit te trappen.
Heist streed verder met een leeuwenhart en Oukidja moest plat bij een verre poging van Stevens. Moeskroen werd naar achteren gedrukt maar was gevaarlijk op de tegenaanval. Khiter, weer hij, rolde de linkerflank op en bediende Provoost, die echter wild over schoot.
Maar ook Heist kreeg kansen. Webers trapte een vrije trap in de muur, Criel kon net niet bij een kopbal van de goed ingevallen Vermeiren en Vermeiren zelf trapte rakelings naast.
En dan was er ook nog Oukidja, die Heist van een verdiende gelijkmaker hield. In de blessuretijd zweefde hij een zware knal van Pittoors uit de winkelhaak.
De wanprestatie tegen St.Niklaas werd weggeveegd maar het eindverdict was helaas hetzelfde : 1-2.

De Franse coach Dos Santos hield het kort maar gaf toe dat de gelijkmaker erin zat tot op het einde en dat zijn ploeg het heel moeilijk had gehad. “Dit Heist heeft potentie en energie. En verdient beter dan de laatste plaats”.

Cis Bosschaerts : “Vorige week was ik verlegen maar nu ben ik fier op de prestatie van mijn spelers. We hebben met hart en ziel tegen deze profs gespeeld. We verliezen vandaag maar we liggen nog niet op palliatieve zorgen. We blijven erin geloven. Wat de leiding betreft, daar ga ik niet te veel woorden aan vuil maken. We moeten aanvaarden dat de mannen in het zwart ook fouten kunnen maken, maar het is moeilijk te verkroppen dat de slachtoffers van die fouten achteraf nog eens worden bestraft met gele kaarten en verslagen, die ongetwijfeld zullen volgen”.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant, Pittoors, Van den Broeck, Webers, Rijmenams, Degeling, Ozcan, Criel, Stevens.

Moeskroen : Oukidja, Pichot, Alliotte, Dog, Vandendriessche, Andreu, Mohamed, Delacourt, Provoost, Khiter, Mézine.

Doelpunten :
9’ Webers 1-0
26’ Khiter 1-1
54’ Khiter 1-2

Gele kaarten :
54’ Rijmenams
54’ Stevens
59’ Criel
73’ Dog
88’ Alliotte
91’ Ruiz

Vervangingen :
67’ Mohamed door Ruiz
70’ Degeling door Vermeiren
84’ Grant door Fockaert

Toeschouwers : ± 800

Scheidsrechter : Tom Ottevaere

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
16/11/2012