You are here

Wedstrijdverslag: Heist stopt ongeslagen reeks van Dessel!

2/11: Dessel Sport - K.SK. Heist (beloften) 4-1
aftrap 20u

3 november 2012 : KSK Heist – Dessel Sport : 2-1

Zowel Cis Bosschaerts als bezoekende coach Stijn Vreven konden rekenen op een nagenoeg volledige kern. Bij Heist ontbrak alleen linksachter Pittoors, bij Dessel de Zuid-Afrikaan Modubi.
Trainer Bosschaerts opteerde voor de elf die in Aalst naast een verdiende zege grepen.

Van speeldag 3 (0-4 verlies tegen Westerlo) was het geleden dat Dessel nog verloor. Bovendien hield de ploeg in meer dan de helft van de wedstrijden de nul. Een harde noot om kraken dus.
Maar Heist begon furieus aan de partij. Al in de eerste minuut bediende Degeling de vrijstaande Criel, die oog in oog met Burhan niet kon besluiten. Even later kon Webers knallen, maar weer hield Burhan zijn ploeg recht. Een kopbal van Rijmenams, opnieuw op voorzet van Degeling, ging naast.
Dessel kon daar bitter weinig tegenover stellen. Twee hoekschoppen werden door Grant weggekopt.
Ruttens moest toch even aan de bak bij een afgeweken bal van Asubonteng en een verre knal van Hannes.
Dessel herstelde het evenwicht maar de beste kansen bleven voor Heist. Criel kon de bal ontfutselen maar de hoek was te scherp om succesvol te besluiten.
Op het half uur was het dan toch raak. Van den Broeck brak door op de rechterflank en de gemeten voorzet werd door Degeling aan de tweede paal binnen geknikt.
Burhan vermeed verdere averij voor de bezoekers bij een voorzet-schot van Van den Broeck en een harde knal van Criel.

Ook in de tweede helft bleef Heist vele duels winnen en ging het verbeten en met een voorbeeldige mentaliteit op zoek naar een verdere uitdieping van de score.
Die kwam er ook toen Rijmenams een bal op het middenveld recupereerde en meteen Ozcan lanceerde op de rechterflank. Diens voorzet werd door Criel in één tijd op de slof genomen. Burhan redde weer maar was zonder verhaal tegen de rebound van Degeling.
Vreven reageerde met twee wissels. Vansimpsen en Hannes mochten gaan douchen en Kolev en Bilican moesten het tij doen keren.
Gielis besloot naast na een voorzet van Bilican maar Heist was dichter bij de genadeklap dan Dessel bij de aansluiting. Na een hoekschop besloot Ozcan echter over en Criel kon wel twee verdedigers afschudden maar zag zijn lobbal tegen de paal belanden.
Dessel probeerde te drukken maar Heist gaf geen kansen weg en Ruttens beleefde een vrij rustige avond.
Toch was het nog even schrikken voor de thuisaanhang toen Dessel een strafschop kreeg na een handsbal van Grant. Vanuit de tribune leek het een aangeschoten bal. Asubonteng zette de penalty om.
Waar iedereen een moeilijk wedstrijdeinde vreesde, hield Heist het hoofd koel.
Dessel raakte nog amper in de buurt van Ruttens en mocht zich erg gelukkig prijzen dat het tot in de laatste minuut uitzicht bleef behouden op een punt.
Webers (kopbal), Degeling (afgeblokte plaatsbal), Ozcan en Criel kwamen nog dicht bij een derde goal en Stevens mocht alleen op Burhan afgaan. Zijn lobbal trof echter geen doel. In de slotseconden trapte Ozcan nog op de paal.

Vriend en vijand waren het er over eens : een verdiende zege voor Heist.
Joris Van Hout : “Heist maakte meer oorlog dan wij en beet zich vast in de bal. Hun zege is verdiend. Wie een 6-tal goeie kansen kan creëren en bijna niets weggeeft, verdient de drie punten”.
Cis Bosschaerts : “We hebben al weken en weken enorm hard gewerkt op training en dat was vorige week en vandaag ook op het veld te zien. We hebben ongelooflijk geknokt en hadden meer verbetenheid en mentaliteit dan Dessel. Bram heeft bijzonder hard gewerkt tegen zijn oude ploeg en Ozcan was technisch de beste man op het veld. Maar om een citaat van onze bondscoach te gebruiken : we staan nog nergens. We schuiven nu wel voorbij St.Niklaas en zetten de jacht in op de vijftiende plaats. Van den Broeck illustreerde het karakter van onze ploeg. Hij werd geraakt aan de gewrichtsbanden maar speelde de match uit op karakter”.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant (kapitein), Van den Broeck, Moeyersons, Webers, Rijmenams, Neven, Degeling, Ozcan, Criel.

Dessel : Burhan, Van Lieshout, Petersen, Remen, Willems, Vosters, Gielis, Hannes, Peltjo, Asubonteng, Vansimpsen.

Doelpunten :
29’ Degeling 1-0
56’ Degeling 2-0
81’ Asubonteng 2-1 (penalty)

Gele kaarten :
54’ Van Lieshout
79’ Neven
89’ Van Hout

Vervangingen :
8’ Petersen door Van Hout
61’ Hannes door Bilican
61’ Vansimpsen door Kolev
84’ Rijmenams door Vanderputte
90’ Criel door Stevens

Toeschouwers : 900

Scheidsrechter : Gunther Boelen

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
03/11/2012