You are here

Superieure leider krijgt zege cadeau

21 oktober 2012 : KSK Heist – WS Woluwe : 0-3

Bij Heist was iedereen fit voor de ontvangst van leider White Star Woluwe. Criel keerde terug uit schorsing en werd in de spits gedropt.
De bezoekers begonnen met de licht geblesseerde topschutter Guerenne op de bank.

Van een studieronde was op deze zonnige herfstnamiddag geen sprake.
Al na vijf minuten zette linksachter Ulens een verwoestende raid in, die pas door Neven foutief kon worden gestopt. De vrije trap werd door Yagan in de kortste hoek laag binnengetrapt. Een eerste foutje van de gastheren (de opstelling van de muur leek niet optimaal) werd genadeloos afgestraft.
Even voor het half uur werd Heist op twee minuten helemaal uitgeteld. Twee keer lag een individuele fout aan de basis. Eerst kopte kapitein Grant te zacht terug op Ruttens. De Oliveira zat ertussen, omspeelde Ruttens en legde de bal in het lege doel. Twee minuten later ging Ruttens bij een hoekschop onder de bal door en kon Dessaer binnen koppen.
“We gaan niet dieper in op de individuele fouten”, aldus coach Bosschaerts achteraf. “Dit zijn jongens met een uitstekende mentaliteit, die voortrekkers zijn binnen de groep. Ook onze collectieve prestatie was niet goed.”
Amoah had nog een uitstekende schietkans net voor de rust, maar zijn vizier stond te hoog.
Heist kon alleen een schot van Degeling (niet helemaal goed op de slof) en een achterwaartse kopbal van Webers in rekening brengen.

Nog niet iedereen had het rustpintje uit toen Amoah ei zo na de 0-4 scoorde. Zijn bal ging echter tegen de paal.
Woluwe nam gas terug en controleerde de wedstrijd.
Heist bleef proberen en knutselde na ruim een uur een uitstekende aanval in mekaar, eerst door het centrum, daarna over de rechterflank. Stevens besloot met een schot rakelings naast.
Woluwe had de score verder kunnen uitdiepen maar zowel Hercor als Amoah schoten uitstekende kansen naast het doel. De Oliveira had nog een goede kopstoot in huis, maar Ruttens bracht redding.
Pas in de slotfase stak Heist nog even de neus aan het venster. Eerst met een schot uit de draai van invaller Vermeiren (pass Van den Broeck), daarna met een schot van Webers (klaargelegd door Vermeiren).
De verdiende zege van White Star kwam echter nooit in gevaar en de Brusselaars mogen aan het einde van het seizoen meedingen voor een ticket naar eerste klasse.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant (kapitein), Van den Broeck, Pittoors, Webers, Rijmenams, Neven, Degeling, Stevens, Criel.

Woluwe : Soubry, Bryssinck, Dessaer (kapitein), Chanot, Ulens, Camara, Hercor, Loemba Gaby, Yagan, De Oliveira, Amoah.

Doelpunten :
5’ Yagan 0-1
24’ De Oliveira 0-2
26’ Dessaer

Gele kaarten :
51’ Ozcan
63’ Bryssinck
73’ Van Dooren
77’ Amoah

Vervangingen :
40’ Neven door Ozcan
70’ Stevens door Vermeiren
71’ Yagan door Yilmaz
76’ Pittoors door Moeyersons
78’ De Oliveira door Jonckheere
91’ Hercor door Regnier

Scheidsrechter : Istvan Lagaert

Datum: 
21/10/2012