You are here

Heist gaat de mist in

5/10: KV Oostende - K.SK. Heist
0-2

6/10: K.SK. Heist - KV Oostende

HEIST GAAT DE MIST IN

KSK Heist ging zaterdagavond letterlijk en figuurlijk de mist in tegen een nuchter spelend Oostende. Het spel van de thuisploeg kon geen punt rechtvaardigen, al had doelman Kudimbana een groot aandeel in de driepunter van de kustploeg.
Cis Bosschaerts wijzigde het team, dat op Staaien verdiend een punt pakte, slechts op één plaats. De geschorste Criel werd vervangen door Fockaert.
Fred Vanderbiest herinnerde zich de twee vorige nederlagen aan de Lostraat en predikte vooral voorzichtigheid : twee verdedigende middenvelders en Vandamme eenzaam in de voorhoede met Dissa in steun.

Oostende begon sterk en al vroeg in de wedstrijd kreeg Vandamme een 1OO % kans, moederziel alleen voor Ruttens. Ook de volgende mogelijkheden waren voor Vandamme, maar twee maal was zijn kopbal niet secuur genoeg om de score te openen.
Heist was voor het eerst gevaarlijk na ruim een half uur, toen Kudimana naast de bal greep. Heist kon echter niet profiteren.
Even later maakte de Congolese doelman zijn fout echter ruimschoots goed door een sterke kopbal van Neven (voorzet Van den Broeck) uit zijn doel te ranselen. Een supersave !
Het waren de enige wapenfeiten van Heist, dat opgelucht en zonder schade de rust haalde, mede dankzij een redding van Degeling op de lijn na een kopbal van De Schutter.

De dominantie van Oostende hield aan na de rust, evenwel zonder doelrijpe kansen af te dwingen.
De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen maar de Franse centrale verdediger Schmisser dacht daar anders over. Een bal die bleef hangen in de 16 werd door de Oostendse topschutter (zijn vierde van het seizoen) genadeloos binnen geschoven.
Heist, tot dan toe geen enkele kans in de tweede periode, reageerde als door een wesp gestoken. Een vrije trap van Degeling werd door Fockaert al vallend naar doel gekopt maar Kudimana haalde de bal op miraculeuze wijze uit de benedenhoek. De rebound leverde een uitstekende kans op voor Webers, maar die kreeg de bal op de bil en kon niet behoorlijk afdrukken.
Oostende hield al bij al vrij makkelijk stand tegen het wanhopige slotoffensief van de thuisploeg.
Heist verliest voor de vijfde keer met één doelpunt verschil en heeft met slechts 7 tegendoelpunten de derde beste verdediging uit de reeks. Maar Heist is ook met slechts 5 treffers na 8 wedstrijden de minst productieve ploeg. Het is duidelijk waar het schoentje knelt.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Grant, Van den Broeck, Pittoors, Webers, Neven, Degeling, Ozcan, Fockaert, Stevens.

Oostende : Kudimbana, Dequaire, Schmisser, Luissint, Kaminiaris, De Schutter, Van Steenbrugghe, Jonckheere, Brouckaert, Dissa, Vandamme.

Doelpunt :
74’ Schmisser 0-1

Gele kaarten :
geen

Vervangingen :
59’ Ozcan door Rymenants
65’ Dissa door Depoitre
72’ Van Steenbrugghe door Martens
76’ Neven door Rijmenams
80’ Vandamme door Moreels
83’ Grant door Vanderputte

Toeschouwers : 1300

Scheidsrechter : Tom Ottevaere

Datum: 
27/09/2012