You are here

Ei zo na nieuwe stunt tegen Great Old!

K.SK. Heist - R. Antwerp FC.
1-2

EI ZO NA NIEUWE STUNT TEGEN GREAT OLD

Dennis Van Wijck wijzigde zijn team op 3 plaatsen na het debacle in Dessel. De kersverse aanwinsten van Manchester United, Van Velzen en Giverin, werden meteen in het elftal gedropt. En ook de herstelde Dom, vrijdag nog getest bij de reserven, kwam in de ploeg. Roelandts, Komel en Van Thornhout moesten het gelag betalen.
Bij Heist kwamen Put en Criel vroeger dan verwacht opnieuw bij de 18, zij het nog niet aan de aftrap. Kapitein Grant en Ozcan waren nog steeds out, Pittoors geschorst.

Het verschil tussen de oudste club van het land en KSK Heist is immens. David tegen Goliath, profs tegen amateurs. Trainer Bosschaerts illustreerde dat perfect met een kwinkslag voor de wedstrijd : “Antwerp start met 2 geleende spelers van Manchester U’ted, wij hebben een samenwerkingsverband met Booischot, maar dat heeft vooralsnog geen spelers opgeleverd voor het eerste elftal”.
Toch zal men in Deurne Noord niet makkelijk meewarig doen over het kleine clubje uit de Kempen. Antwerp werd in eigen stadion al twee keer verslagen, vorig seizoen zelfs met een kurkdroge 0-3.

Maar het verleden telt niet in voetbal en dat ondervond Heist al snel. Antwerp begon sterk aan de wedstrijd, al was de eerste kans toch voor Heist. Fockaert legde af voor Stevens en doelman Sengier moest de bal uit de benedenhoek halen.
Bij de eerste echte kans was het echter raak voor Antwerp. Carvalho liep goed in op een steekbal en versloeg Ruttens in twee keer. Een vermijdbare goal, zeker nadat Ruttens de eerste poging van Carvalho nog kon weren.
Carvalho bleef de gevaarlijkste bezoeker maar zijn beste poging, afgeweken op Vanderputte, trof de lat.
De Portugees kreeg even later geel voor een overtreding op Degeling. Diens vrije trap werd door Vermeiren op de lat gekopt.
In plaats van 1-1 werd het 0-2, bijna een kopie van de eerste goal. Vermeulen dropte de bal achter de defensie naar de inlopende Mombongo, die Ruttens kansloos liet.
Antwerp verdiende de voorsprong bij de rust.

Onder impuls van de twee Mancunians was Antwerp ook na de pauze aanvankelijk de betere ploeg. Ruttens wist echter raad met de schuiver van Giverin en het schot van Mombongo.
Bij Heist was Degeling ondertussen een rijtje hoger gaan spelen omdat Bosschaerts Reynders op de linksachter posteerde.
“Met Heist heb je nooit gedaan”, aldus Van Wijck na de wedstrijd. Dat bleek diep in de tweede helft, toen vrijwel niemand nog een stuiver gaf voor de kansen van Heist.
Maar eerst invaller Van Roosbroeck, dan Stevens en Criel, en tenslotte nogmaals Stevens, kregen kansen. Doelman Sengier speelde echter foutloos en hield vooralsnog de nul op het bord.
Heist bleef aandringen, stapelde de kansen en kansjes op, en drie minuten voor tijd kopte Stevens op voorzet van Degeling, de aansluitingstreffer tegen de netten.
Het werd nog bijzonder heet voor het doel van Sengier, maar de verdiende gelijkmaker bleef helaas in de lucht hangen.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Moeyersons, Van den Broeck, Degeling, Webers (kapitein), Vanderputte, Vermeiren, Rijmenams, Fockaert, Stevens.

Antwerp : Sengier, Hayen, Panadetiguiri, Nirisarike, Dom, Van Velzen, Giverin, Vermeulen, Carvalho, Benassar, Mombongo-Dues.

Doelpunten :
12’ Carvalho 0-1
41’ Mombongo-Dues 0-2
87’ Stevens 1-2

Gele kaarten :
31’ Carvalho
65’ Van den Broeck
89’ Roelandts
93’ Sengier

Vervangingen :
46’ Rijmenams door Reynders
58’ Vermeiren door Van Roosbroeck
70’ Fockaert door Criel
70’ Benassar door Roelandts
82’ Carvalho door Faucher
91’ Van Velzen door Komel

Toeschouwers : 1800

Scheidsrechter : Erik Lambrechts

Datum: 
02/09/2012