You are here

Wedstrijdverslag: K.SK. Heist - A.FC. Tubize 0-0

16/3: AFC Tubize - K.SK. Heist (beloften)
1-1

18/3: K.SK. Heist - A.FC. Tubize
0-0
Never change a winning team. Ook een voetbalwijsheid voor coach Bosschaerts, want Heist verscheen met dezelfde elf aan de aftrap als de week voordien, toen Antwerp werd verslagen.
Tubize reisde naar Heist af met 21 profspelers onder de leiding van ex-Karolo Dante Brogno.

Heist begon niet onaardig aan de partij met een schot van Rijmenams, dat van richting veranderde en een eerste hoekschop opleverde, door Webers over gekopt.
Aan de overkant schoot Ladrière niet zo ver naast.
Een veel belovend begin maar dat veranderde al snel in een partij met veel inzet, maar nog meer foute passes en verloren voorzetten.
Bijzonder weinig kansen aan beide zijden en als die sporadisch toch kwamen, leverden ze geen gevaar op voor de doelmannen. Al moest Van Dooren bij de pinken zijn om een na een scherp inzenden van Ambroise erger te voorkomen.
Verder trapte Rijmenams een te slappe vrijschop en was het vizier van Webers en Da Silva Camargo te hoog gericht.
Heist had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden, er was geen rust aan de bal en bij stilstaande fases kroop de thuisploeg met elf spelers in de eigen 16.
Na een half uur met veel ongevaarlijk balbezit voor Tubize, herstelde Heist het evenwicht en had de slotfase van de eerste helft toch nog wat animo in petto.
Eerst claimde Ozcan een strafschop in een duel met Neels en seconden later stopte Olieslagers een kopbal van Villano op de doellijn.

De tweede helft was zo mogelijk nog zwakker dan de eerste. Beide ploegen stapelden balverlies en onnauwkeurige passes op. Olieslagers en zijn overbuur Lahaye kenden dan ook een bijzonder rustige middag.
Van Heistse zijde was er alleen een schotje van Webers te noteren. Maar ook bij Tubize ging het van kwaad naar erger. Neels probeerde een tweetal keer van ver maar zijn pogingen kwamen niet eens in de buurt van het doelkader.
Het enige vermeldenswaardige feit van de tweede helft was de uitsluiting van Vinamont, die zijn tweede gele kaart wel erg goedkoop onder de neus kreeg geduwd.
Maar ook tegen 10 spelers kon Heist het tij niet keren.
In de slotfase werd er dan ook verstandig geopteerd om dat ene punt thuis te houden.
Was er dan niets positiefs te melden ?
Toch wel : Heist hield alweer de nul en in vergelijking met vorig seizoen, heeft de defensie heel wat meer maturiteit en standvastigheid.
En niet onbelangrijk : Tubize blijft op 12 punten van Heist. Een derde seizoen in tweede klasse komt alweer een puntje dichterbij.

Heist : Olieslagers, Pittoors, Van Dooren, Grant, Van den Broeck, Thys, Webers, Rijmenams, Ozcan, Stevens, Criel.

Tubize : Lahaye, Diawara, Da Silva Jansen, De Silva Camargo, Neels, Steens, Vinamont, Chiarelli, Ladrière, Villano, Ambroise.

Vervangingen :
52’ Villano door Tshibumbu
55’ Ozcan door Crabeels
76’ Ambroise door Lkoutbi
90’ Ladrière door Vanzo

Gele kaarten :
60’ Vinamont (overtreding op Rijmenams)
67’ Rijmenams (overtreding op Da Silva Camargo)
73’ Vinamont (overtreding op Criel)
77’ Crabeels (overtreding op Chiarelli)

Rode kaart :
73’ Vinamont (tweede geel)

Scheidsrechter : Wim Smet

Datum: 
12/03/2012