You are here

Wedstrijdverslag K.SK. Heist - St. Niklaas 4-3

18/12: K.SK. Heist - SK. Sint-Niklaas
HEIST SLEEPT ZEGE UIT DE MODDER

KSK HEIST – SK ST.NIKLAAS : 4-3

Hoeveel mirakels zijn er nodig opdat het Vaticaan iemand heilig verklaart ?
Trainer Bosschaerts en zijn troepen hebben er halfweg het seizoen vast en zeker genoeg verricht om tot die status te worden verheven.
Na eerdere stunts op de Bosuil en de recente zes op zes tegen Oostende en Waasland-Beveren, won Heist een wedstrijd die eigenlijk al verloren was.
Geen Bart Van den Broeck aan de aftrap bij de thuisploeg. Hij lag met koorts in bed. Laevaert speelde in zijn plaats.

Heist begon mak aan de partij en liet St.Niklaas begaan op een bijzonder zwaar en drassig veld.
Veel doelgevaar leverde dat niet onmiddellijk op. De Keersmaecker probeerde het wel van ver, maar zijn schot kon Ruttens niet verontrusten.
Na een kwartier herstelde Heist het evenwicht. Ozcan kopte in de handen van Willockx.
Webers knalde een vrije trap in de muur na een fout op Criel.
Maar de Waaslanders roken hun kans tegen een laks Heist.
Melkert was dichtbij de openingstreffer maar zijn poging ging over het doel. Een vrije trap van Petrovic zoefde maar net naast. Het was slechts uitstel van executie voor Heist want 8 minuten voor de rust knalde een moeilijk te stuiten Melkert poederdroog de 0-1 binnen.
En luttele minuten later knalde Engelen van net buiten de 16 een tweede keer voorbij Ruttens in doel.

Heist kwam heel wat frisser en vooral met een hoop meer wilskracht uit de kleedkamers en Willockx moest meteen uitpakken met een supersave na een poging van Criel.
Het handelsmerk van Heist kwam boven : karakter, inzet en nooit opgeven.
Laevaert dropte vanop de eigen helft een bal in de zone van de waarheid, Weuts legde met het hoofd af voor de inlopende Rijmenams en die zorgde met een geplaatste bal voor de aansluiting.
Neve bediende Melkert, maar diens omhaal ging hoog over.
Toch scoorde Melkert even later zijn tweede van de middag. Een lange pass bracht hem alleen voor Ruttens, maar Grant probeerde met een ultieme sliding het schot te voorkomen. De bal caprioleerde echter achter de uitgekomen Ruttens in het doel. Of Glouftsis de bal al dan niet voor de lijn nog een tik meegaf, waardoor de goal op zijn naam kwam, is slechts voer voor de statistieken.
In een memorabele slotfase ging Heist toch nog op zoek naar herstel. Webers lanceerde Weuts, maar die vond Willockx op zijn weg. Criel trapte de reboound over.
Twintig minuten voor tijd werd De Keersmaecker met een rode kaart naar de kant gestuurd door scheidsrechter Boelen.
Het sein voor de laatste stormloop. Criel hield twee verdedigers aan de praat en legde de bal panklaar voor Rijmenams. Die krulde de 2-3 heel mooi tegen de netten.
Heist had nog een kwartiertje voor de gelijkmaker en drukte St.Niklaas tegen het doel.
Het bleef echter oppassen voor de tegenaanval en Ruttens moest Glouftsis van de ongetwijfeld fatale vierde treffer van de bezoekers houden.
Tien minuten voor tijd zette Criel scherp voor vanop de linkerflank. Willockx weerde af in de voeten van Ozcan, die de onwaarschijnlijke 3-3 op het bord zette.
Maar nog was het niet gedaan. Een overtreding van Vanderputte werd alweer met een veel te zware rode kaart bestraft, pure compensatie voor de uitsluiting van De Keersmaecker eerder in de wedstrijd.
In een prangende slotfase bleef een verre bal van Rijmenams hangen voor het doel van St.Niklaas. Van dichtbij knalde Ozcan de mirakuleuze winner tegen de netten.

Trainer Bosschaerts loofde zijn troepen voor de tweede helft maar gaf ruiterlijk toe dat de uitslag heel anders had kunnen zijn. “Onze kansen op het behoud stijgen nu wel van 75 naar 95 %”, aldus de Heistse T1.

Heist : Ruttens, Laevaert, Van Dooren, Grant, Pittoors, Webers, Vanderputte, Ozcan, Rijmenams, Stevens, Criel.

St.Niklaas : Willockx, Aerts, Schurmann, Sofiane, Petrovic, Vandermarliere, Neve, Engelen, Dekeersmaecker, Melkert, Glouftsis.

Vervangingen :
11’ Schurmann door Claessens
46’ Stevens door Weuts
71’ Grant door Thys
76’ Melkert door Shkodra
87’ Neve door De Meersman

Gele kaarten :
38’ Neve
55’ Webers
80’ Vandermarliere

Rode kaarten :
70’ Dekeersmaecker
88’ Vanderputte

Doelpunten :
37’ Melkert 0-1
44’ Engelen 0-2
51’ Rijmenams 1-2
64’ Glouftsis 1-3
77’ Rijmenams 2-3
81’ Ozcan 3-3
91’ Ozcan 4-3

Scheidsrechter : Gunter Boelen

Datum: 
05/12/2011