You are here

Wedstrijdverslag: K.SK. Heist - K.V. Oostende 1-0

2/12: K.V. Oostende - K.SK. Heist (beloften) 0-4
16': 0-1 Verbert
23': 0-2 Janssens Jasper
45': 0-3 Put Bram
76': 0-4 Mariën Gianni

3/12: Beerschot AD.A - K.SK. Ladies 6-0

4/12: K.SK. Heist - K.V. Oostende 1-0
THRILLER MET HAPPY END

KSK HEIST – KV OOSTENDE : 1-0

Bij Heist zat aanvaller Weuts op de bank en keerde Ozcan terug in de ploeg na een rode schorsingsdag.
Oostende moest het doen zonder Michiel Jonckheere (geel geschorst).

Niemand keek vreemd op toen Oostende de wedstrijd dominant aanvatte. De tweede in het klassement had dan ook een indrukwekkende 16 op 18 neergezet en scoorde de laatste 2 wedstrijden maar liefst 8 keer.
Vandamme waagde een eerste optimistische poging met een flauw schotje van ver.
Heist diende de bezoekers echter onmiddellijk van antwoord met een corner van Ozcan, die kort op Pittoors speelde. Webers kon koppen maar er zat te weinig kracht in de kopbal.
Oostende bleef het laken naar zich toe trekken maar kon vooraan weinig of niets klaar maken tegen een solide Heistse afweergordel. Heist trachtte tegen te prikken telkens het daar gelegenheid toe kreeg.
Van Dooren was bij de pinken om een plaatsbal van Dissa af te blokken en een buffelstoot van Gueye na een corner van Brouckaert zoefde over.
Even voor het half uur werd Criel weggestuurd door Pittoors. Doelman Dumesnil moest zijn doel uit om de meubelen te redden maar kwam te laat. Ref Wouters aarzelde niet en wees naar de stip. Criel zelf achter de bal maar hij raakte slechts de buitenkant van de paal.
Rijmenams moest een bal van Luissint van de lijn halen na een nieuwe hoekschop van Brouckaert maar verder doelgevaar bleef uit.
In de 41ste minuut zette Heist een aanval op uit het boekje. Een secuur uitgevoerde één-twee tussen Rymenams en Stevens werd gevolgd door een perfect aangesneden voorzet, die door Webers enig mooi werd binnen gekopt : 1-0 !

De tweede helft kwam de thuisploeg aanvankelijk niet in problemen. Grant en Vandooren in het centrum, Pittoors en de vinnige Van den Broeck op de flanken, verdedigden voortreffelijk. En als de defensie dan toch een keer uit verband werd gespeeld, stond doelman Ruttens fantastisch te keepen. Hij had een schitterende save in huis op een kopbal van Dissa en ging goed plat bij een schuiver van Coussement.
Maar Heist liet zich niet onbetuigd. Criel stuurde Ozcan op weg naar een kans maar de verdediging van Oostende kon in extremis redding brengen. Een voorzet van Criel werd door Gueye weggekopt voor de neus van Webers.
Nogmaals Dissa kon van dichtbij koppen op een voorzet van Essikal maar Ruttens schudde een mirakel uit de mouwen.
Het doelpunt kon aan beide zijden vallen want Heist speelde een sterke tweede helft en Criel kon vanuit een scherpe hoek naar doel trappen, helaas in het zijnet.
In de laatste minuut hield Ruttens nogmaals zijn ploeg recht met een schitterende reflex na een hoekschop van de kustjongens.

Matchwinnaar Ruttens bleef achteraf bescheiden en loofde de ingesteldheid en het karakter van de ganse ploeg.
Ook trainer Bosschaerts was in zijn nopjes met de mentaliteit van zijn spelers : "We winnen niet onverdiend en hebben geknokt voor wat we waard zijn. Er was vandaag 100 procent inzet en werkkracht. De mentaliteit was fantastisch. Op basis daarvan kan Heist matchen winnen. Chapeau voor de spelers !"

Heist : Ruttens, Van den Broeck, Van Dooren, Grant (kapitein), Pittoors, Webers, Vanderputte, Ozcan, Rijmenams, Stevens, Criel.

Oostende : Dumesnil, Luissint, Wallaeys (kapitein), Martens, Coussement, Gueye, Brillant, Essikal, Brouckaert, Vandamme, Dissa.
Vervangingen :
66' Wallaeys door De Munter
80' Coussement door Rico
83' Rijmenams door Thys

Gele kaarten :
39' Martens
66' Luissint
69' Essikal
79' Rijmenams
89' Ozcan

Doelpunten :
41’ Webers 1-0

Toeschouwers : 1019

Scheidsrechter : Luc Wouters

Datum: 
26/11/2011