You are here

Verslag K.SK. Heist - FC.V.Dender E.H. 2-2

WEER GELIJKMAKER IN SLOTMINUUT

KSK HEIST – DENDER EH : 2-2

Cis Bosschaerts startte met dezelfde 11 die de week voordien de historische zege op de Bosuil bewerkstelligden.
Ook geen verrasingen in de ploegopstelling van Dender EH. Bij Dender waren vooral Coppin en Thiebaut in het oog te houden. Beiden hadden al 6 goals op hun naam en Thiebaut vond in de laatste 4 wedstrijden telkens de weg naar het net.

Dender leek het initiatief aan Heist te laten in de beginfase maar was telkens razend gevaarlijk op de tegenaanval. De omschakeling gebeurde bijzonder snel en in geen tijd stonden de bezoekende spitsen voor het doel van Ruttens.
Zo kwam Dender ook op voorsprong in de 17de minuut. Thiebaut brak uit op de rechterflank en stuurde Janssens weg, misschien wel de beste man op het veld. De klaarkijkende Janssens bediende met een gemeten pass Coppin en die kon in één tijd binnen leggen. Een schitterend uitgevoerde counter, al werd er door de Heistenaars weinig in de weg gelegd.
Na 24 minuten geraakte Heist aan een eerste kans. Ozcan werd uitstekend in het straatje gestuurd door Rijmenams maar doelman De Raes kon het schot pareren.
Seconden later zette Thiebaut, alweer doorgebroken op de rechterflank, de bal voor en opnieuw Coppin was er als de kippen bij om zijn 8ste doelpunt van het seizoen binnen te koppen. De gastheren werden voor de tweede keer koud gepakt : 0-2.
Beide ploegen konden nog één keer dreigen voor de rust. Dender via de bedrijvige Coppin en Heist via Criel, die een vrije trap van Rijmenams goed aanpakte maar vervolgens zijn schot miste.

Coach Bosschaerts stuurde Stevens de wei in. Er moesten immers 2 doelpunten worden gescoord, dus aanvallende power was broodnodig.
Heist kwam beter geïnspireerd uit de kleedkamers maar geraakte vooralsnog aan geen kansen.
Tot Vanderputte werd neergelegd op zo'n 20 meter van het doel. Webers krulde de vrije trap rond de muur en precies naast de paal laag in doel.
Voor de bal binnen ging floot ref Pots echter voor een speler van Dender die te vroeg uit de muur kwam gelopen. De goal werd echter gevalideerd. Het zou niet de laatste merkwaardige beslissing van de scheids worden.
Heist putte moed uit de aansluitingstreffer en het doel van Dender werd belegerd. Dat leverde een 5-tal hoekschoppen op maar voorlopig geen gelijkmaker. De Raes stond immers pal bij de pogingen van Ozcan, Vanderputte en Stevens.
Aanvankelijk kon Dender daar weinig tegenover stellen maar halfweg de tweede helft moest ook Ruttens de handen uit de mouwen steken na een kopbal van Gillis en een schot van Thiebaut.
Heist kon geen uitgespeelde kansen bij mekaar voetballen maar bleef dreigen via stilstaande fases en afstandsschoten.
Twee minuten voor affluiten klom Weuts hoger dan de doelman bij een Heistse vrije trap en knikte de bal naar doel. Die verdween traag achter de doellijn maar blijkbaar had de lijnrechter (alleen hij) hands gezien, waarop ref Pots het doelpunt afkeurde. Het moet eens te meer de hand van God geweest zijn (remember Maradona) die de bal in het doel deed belanden, maar zeker niet die van Weuts. De potsierlijke beslissing van Pots deed de bank van Heist en de ganse tribune steigeren.
Maar nog was het niet gedaan. Diep in de toegevoegde tijd trok Heist met de moed der wanhoop opnieuw richting De Raes. Weuts zette zich nogmaals door en Ozcan kon met de tip van de schoen intikken voor de verdiende gelijkmaker : 2-2 !
Invaller Waeghe kreeg aan de overkant nog een reuzenkans op de overwinning maar gelukkig voor het moedige Heist ging de bal voorlangs.
Trainer Bosschaerts was na de wedstrijd nog steeds verbouwereerd over de arbitrage maar ook de bezoekende coach Borkelmans had weinig positiefs te zeggen over het arbitrale trio.
Cis Bosschaerts : "Ik moet mijn spelers feliciteren voor hun schitterende mentaliteit in de tweede helft. Wij scoren 3 keer in één helft, alleen Pots zag slechts 2 goals. Ik heb geen beelden nodig om te weten dat Kurt Weuts de bal zeker niet met de hand speelde. Dat we dan toch nog rechtkrabbelen, getuigt van de geweldige instelling van onze spelers. De gelijkmaker was dubbel en dik verdiend".

Heist : Ruttens, Laevaert, Van Dooren, Grant (kapitein), Crabeels, Webers, Vanderputte, Ozcan, Rijmenams, Criel, Weuts.

Dender : De Raes, Gillis, Vaesen, Jacobs, Artz, Deloof, Janssens, Bengali, Dom, Thiebaut, Coppin.

Vervangingen :
32' Vaesen door Serbest
44' Crabeels door Pittoors
46' Rijmenams door Stevens
68' Criel door Thys
74' Janssens door Waeghe
87' Dom door Wille

Gele kaarten :
8' Vanderputte (overtreding op Dom)
55' de Raes (protest)
57' Jacobs (overtreding op Stevens)
63' Pittoors (overtreding op Thiebaut)
88' Weuts (hands)

Doelpunten :
17' Coppin 0-1
25' Coppin 0-2
54' Webers 1-2
93' Ozcan 2-2

Scheidsrechter : Tim Pots

7/11: FC.V.Dender E.H. - K.SK. Heist (beloften) 2-5

Datum: 
23/10/2011