You are here

Wedstrijdverslag: K.SK. Heist - CS. Visé 1-1

“HOE VERDIEND KAN EEN DOELPUNT ZIJN ?”

KSK HEIST – RCS VISÉ : 1-1

Bij de thuisploeg keerden Grant en Thys na 4 weken blessureleed terug in de kern. De Heistse kapitein startte meteen in de basis, Thys nam plaats op de bank. Crabeels was er niet bij.
Visé moest het stellen zonder Pitaressi, Moia en Schmisser. Slechts 2 Belgen in de Italiaans getinte ploeg : spelmaker Dessart en Grisez.

Titelkandidaat Visé nam het initiatief in het begin van de westrijd met een gevaarlijk inzenden van Francoise en een te hoog schot van Lecomte.
Gaandeweg herstelde Heist het evenwicht en Visé kon alleen enkele ongevaarlijke hoekschoppen afdwingen.
In de 25ste de eerste opschudding toen een voorzet vanop rechts overwaaide en Ruttens zich verplicht zag het leder in de lege ruimte op links te ontzetten. De Heistse goalie, verder een onberispelijke partij, wilde de bal afschermen om een ingooi af te dwingen, maar liet zich het leder afsnoepen. Visé bracht het leder centraal en besloot op een verlaten doel. Grant redde de meubelen op de lijn.
De eerste helft had verder weinig om het lijf, al dreigde Webers met een kopbal en een afzwaaiend schot.
Visé was even voor rusten gevaarlijk toen Francoise de bal naar Lecomte speelde, maar Grant kon het schot blokkeren.

Pas in de tweede helft brak de wedstrijd open.
Eerst Visé met een voorzet van Francoise, alweer hij, en een te hoog gerichte kopbal van Dessart.
Dan Heist met een vrije trap van Meeus en de kopbal van Webers, die voorlangs ging, waarop Criel net iets te kort kwam om de bal binnen te glijden.
Heist hield gelijke tred met Visé en vaak moesten kleine en ook grotere overtredingen (Visé werd 4 x met geel bestraft en voor een fout op Criel had scheidsrechter Geldhof misschien wel rood mogen trekken) een Heistse aanval afstoppen.
Heist rook de overwinning en trainer Bosschaerts bracht Stevens in om te trachten nog meer aanvallende impulsen in het spel te brengen.
Maar bij een vrije trap van Ozcan schakelde Visé bliksemsnel om naar de counter. Francoise werd gelanceerd op de rechterflank en de Franse TGV zette een rush in die hem voorbij Grant bracht, en alleen voor Ruttens. Die werd dan ook nog eens keurig omspeeld en het stond 0-1.
Een vijftal minuten voor tijd trapte Ozcan een corner op het hoofd van Webers, die hard inkopte. Heel Heist zag de bal over de lijn, alleen de grensrechter en de referee niet.
De mentale wilskracht en de weerbaarheid van de thuisploeg bleek echter groter dan de ontgoocheling en twee minuten voor tijd mocht Ozcan opnieuw een vrije trap nemen. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en Webers was er als de kippen bij om de bal hard tegen de netten te schieten : 1-1.

“Hoe verdiend kan een doelpunt zijn ?”, vroeg trainer Bosschaerts zich nadien af.
“We brachten gaandeweg goede combinaties, zonder evenwel de keeper in gevaar te kunnen brengen. Dan werden we koud gepakt bij een eigen vrije trap. Francoise is misschien wel de snelste speler in tweede klasse maar hij kwam tijdens zijn rush naar doel te weinig volk van ons tegen. In de 85ste minuut maken we dan de gelijkmaker, al wacht ik de beelden af om te oordelen of de bal over de lijn was. Alle spelers en de supporters die daar stonden beweren echter van wel. En dan kregen we toch nog loon naar werken via Webers die garant staat voor dat soort van fases”, besloot hij.

Heist : Ruttens, Laevaert, Van Dooren, Grant, Pittoors, Webers, Vanderputte, Ozcan, Meeus, Criel, Weuts.

Visé : Ingrassia, Mirvic, Conti, Dessart, Vonder Putten, Lecomte, Francoise, Grisez, Tuasalamany, Perna, Prandelli.

Vervangingen :
71’ Meeus door Stevens
77’ Vonder Putten door Zerzouri
85’ Prandelli door Caracciolo

Gele kaarten :
55’ Dessart (overtreding op Ozcan)
59’ Perna (overtreding op Criel)
74’ Grisez (overtreding op Stevens)
80’ Prandelli (tijd winnen)
82’ Van Dooren (overtreding op Prandelli)

Doelpunten :
75’ Francoise 0-1
88’ Webers 1-1

Scheidsrechter : Frederik Geldhof

Datum: 
10/10/2011