You are here

Wedstrijdverslag: K.AS.Eupen - K.SK. Heist 4-1

GEEN MIRAKEL IN EUPEN

KAS EUPEN – KSK HEIST : 4-1

Bij Heist nog steeds geen Grant of Thys in de ploeg.
De jarige coach Cis Bosschaerts vergeleek de wedstrijd vooraf met die van de Rode Duivels die naar Düsseldorf trokken om de Mannschaft te bekampen.
En er waren inderdaad wat gelijkenissen. Eupen had 6 van de voorafgaande 8 competitieduels gewonnen en stond met 20 op 24 alleen op kop. Bij een zege zou Eupen de eerste periodetitel pakken.
Heist had, net als de Duivels, vertrouwen getankt door een vlotte zege in de vorige wedstrijd.
En bij Eupen stonden 3 Duitsers in de basis (van de 8 die deel uitmaken van de A-kern).
Nog opmerkelijk : de T1 van Eupen is de Duitser Wolfgang Frank, als speler 215 wedstrijden in de Bundesliga (89 doelpunten). Als trainer bereikte hij de finale van de Duitse beker en was hij de sportieve baas van ondermeer Rot Weiss Essen, MSV Duisburg, Mainz 05 en Austria Wien.

Eupen trok meteen ten aanval en Ruttens moest onmiddellijk aan de bak. Hij onderschepte een gevaarlijke voorzet en pareerde een kopbal.
Maar Heist liet van meet af aan zien dat het niet kwam om zich in te graven en Stevens knalde een eerste keer op doel, te hoog weliswaar.
Heist voetbalde vlot mee in het Kehrweg-stadion en Deumeland werd aan het werk gezet bij een Heistse corner.
In de 25ste minuut werd een ongevaarlijk inzenden door Laevaert simpel teruggelegd op Ruttens. Alleen stond de Heistse goalie niet meer waar Laevaert hem verwachtte. Een klein misverstand met grote gevolgen : 1-0.
Jammer voor Heist want het oppermachtige Eupen was dat eerste half uur niet beter dan de bezoekers.
Twee minuten voor de rust trapte Masmanidis vanop 30 meter op de lat en op slag van rust scoorde de Griekse Duitser dan toch weer zijn doelpunt. Perfect in het straatje gestuurd door Saglik, zorgde hij met een opwippertje voor wat de Duitsers een “Vorentscheiding” noemen : 2-0.

Eupen ging na de koffie op zoek naar de definitieve beslissing en Vanderputte moest in allerijl in hoekschop koppen bij een voorzet van Santos naar de tweede paal.
Maar het was Heist dat onverwacht, doch verdiend, de aansluitingstreffer scoorde. Na voorbereidend werk van Criel, Vanderputte en Ozcan, stuurde Webers een diepe bal naar Weuts, die perfect over Deumeland in doel besloot : 2-1.
De Heistse hoop was echter van korte duur want amper 3 minuten later kapte Santos Meeus uit en plaatste de bal van buiten de 16 in de verste hoek : 3-1.
Ruttens moest een nieuwe poging van Santos uit de hoek halen maar even later kende de Venezolaanse Duitser toch voor de tweede keer succes. Een verre uittrap van Deumeland werd door Espinal met de borst klaar gelegd voor Santos. Zijn eerste schot werd afgeblokt door Webers, zijn tweede door Van Dooren, en telkens was hij ietwat gelukkig opnieuw in balbezit te komen. Driemaal is scheepsrecht en bij zijn derde poging, inmiddels in het strafschopgebied, verdween de bal naast Ruttens in de netten.
Echte kansen kwamen er niet meer, al probeerde Stevens nog wel met een te hoog gerichte plaatsbal, en moest Ruttens een schot van Siani klemmen.
In de slotminuut zweefde Deumeland een uitstekende knal van Stevens uit de korte hoek.
Het te zware slotverdict : Duitsland-België 4-1.

Eupen : Deumeland, Kocabas, Kis, Santos, Debefve, Masmanidis, Lallemand, Le Postollec, Goffin, Espinal, Saglik.

Heist : Ruttens, Laevaert, Van Dooren, Meeus, Crabeels, Webers, Vanderputte, Ozcan, Stevens, Criel, Weuts.

Vervangingen :
67’ Saglik door Teruel
70’ Espinal door Siani
75’ Laevaert door Pittoors
82’ Crabeels door Van den Broeck
83’ Santos door Popovic

Gele kaarten :
36’ Van Dooren (overtreding op Masmanidis)
45’ Crabeels (protest)

Doelpunten :
25’ Laevaert (OG) 1-0
45’ Masmanidis 2-0
50’ Weuts 2-1
53’ Santos 3-1
68’ Santos 4-1

Scheidsrechter : Christophe Delacour

Datum: 
10/10/2011