You are here

Wedstrijdverslag: Vijfde gelijkspel voor Heist

KSK HEIST – EENDRACHT AALST : 1-1

Bij Heist ontbraken Grant en Thys, beiden geblesseerd. Lommel kon rekenen op een volledig fitte kern. Trainer Haagdoren verving in de basiself Meeus door Brouwers.
Opvallend verschijnsel bij het begin van de wedstrijd : 22 Belgen op het veld, en ook op de bank slechts één buitenlander, de Nederlander Van Mierlo, die zou inkomen in de tweede helft.

Het eerste kwartier viel er weinig te beleven in het Sportcentrum. Weuts dreigde even met een te zwak schot, aan de overkant schoot Cerigioni naast.
In de 16de minuut was het echter raak voor Heist. Crabeels met de ingooi, Criel die mooi verlengde tot bij Weuts. Die werd tegen de grasmat getrokken en Brinkman wees naar de stip. Criel zette de penalty feilloos om voor zijn eerste competitiegoal van het seizoen.
Vijf minuten later mocht Put aanleggen in een bos van spelers, na een hoekschop. Zijn schot ging echter naast.
Dan stak Lommel twee keer de neus aan het venster, maar Laevaert kon telkens erger voorkomen.
Op het half uur kwamen de bezoekers langszij. Brouwers ging erg makkelijk neer na een fout van Haesaert. Molenberghs schilderde de vrije trap op het hoofd van Delande, die hard inkopte.
Heist reageerde met een lange crossbal van Webers naar Criel, die aflegde voor Rijmenams maar zijn gekraakt schot kon Thoelen niet verontrusten.
Even later dwong Heist een nieuwe hoekschop af na een actie Laevaert-Ozcan-Criel. Crabeels kwam in schietpositie maar besloot hoog over.
Nog voor de rust speelde Ozcan een bedrijvige Criel aan, die Weuts een schietkans aanbood. Zijn poging werd opnieuw in hoekschop verwerkt.

In de tweede helft ging de thuisploeg voluit voor de eerste seizoenszege.
Webers zette zich uitstekend door op de rechterflank maar de plaatsbal van Criel ging over doel.
Even later bevond Delande zich in dromenland. Webers profiteerde en dwong een vrije trap af, die door hemzelf werd over getrapt.
Heist bleef dreigen via Ozcan, die net niet bij een voorzet kon om in te koppen.
Via Criel ook, die zich voorbij twee verdedigers wurmde maar niet kon besluiten, en nogmaals via Criel, die pal op doelman Thoelen besloot.
Een doelpunt van Heist hing in de lucht. Vandooren en de rest van de defensie stond pal en Lommel geraakte niet aan kansen.
Tot de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Beide teams kregen kansen op de winninggoal.
Ruttens redde de meubelen twee keer en Ozcan haalde een bal van de lijn.
Een vrije trap van Webers werd door Thoelen uit de kruising gehaald en Weuts trapte net naast de kooi, toen hij alleen op doel mocht afgaan na een mistasten van De Koninck.

Heist : Ruttens, Van Dooren, Put, Laevaert, Crabeels, Rijmenams, Vanderputte, Webers, Ozcan, Criel, Weuts.

Lommel United : Thoelen, De Koninck, Wisniowski, Delande, Colinet, Cerigioni, H. Vanaken, S. Vanaken, Molenberghs, Brouwers, Lenaerts.

Vervangingen :
46’ Rijmenams door Stevens
67’ Brouwers door Meeus
73’ H. Vanaken door Debauve
79’ Molenberghs door Van Mierlo
85’ Criel door Meeus

Kaarten :
19’ Delande (overtreding op Webers)
26’ Ozcan (trekfout op H. Vanaken)

Scheidsrechter : Jurgen Brinkman

Datum: 
21/09/2011