You are here

Sneltrein dendert over Heist!

8 februari 2014 : KSK Heist – AFC Tubize : 0-6

SNELTREIN DENDERT OVER HEIST

Dante Brogno kon niet rekenen op Héris (vertrokken naar Ujpest Dosza), Vandenbroeck en Gevaert (beiden geschorst).
Bij Heist ontbraken Pittoors en Rymenants met blessures. Nieuwkomer Yagan begon op de bank.

Op een drassig en op sommige plekken modderig veld, kwamen beide ploegen aanvankelijk niet tot kansen. Kheyari kon wel een keertje afdrukken maar zijn schot was te slap om Michiels te verontrusten.
Na een kwartier was de eerste echte kans voor Heist. Een goede actie van Criel belandde via Rijmenams in de loop van Vermeiren. Die besloot echter eerst te controleren in plaats van onmiddellijk te schieten, waardoor Santos de hoek kon verkleinen.
Heist kwam ietwat ongelukkig op achterstand. Een lichte en wellicht onvrijwillige overtreding van Vandermarliere werd bestraft met geel en een vrije trap. De hoekschop die daarop volgde was ook al hoogst twijfelachtig en tot overmaat van ramp werkte Dachelet de bal in eigen netten.
Het was de goal van de bevrijding voor een bij wijlen frivool spelend Tubize. Verre knallen van Kheyari en Liard konden door Michiels nog worden afgeweerd, maar bij een volgende stilstaande fase was het opnieuw raak. Liard schilderde een vrije trap in de kruising : 0-2.
Heist trachtte de bakens te verzetten via een afschamper van Criel en een kopbal van Dachelet, maar de beste kans was voor Vandermarliere, aangespeeld door Ozcan. De rechtsachter infiltreerde uitstekend, maar het schot, buitenkant voet, zoefde voorlangs.
Korte tijd later was de wedstrijd gespeeld. Michiels liet een vrije trap van Liard onder zijn lichaam glippen voor de 0-3.
De thuisploeg probeerde terug te vechten, maar kende geen succes bij de afwerking. Een schot van Vanderputte werd afgeblokt en een kopbal van Vermeiren, na een mooie actie van Criel en Vandermarliere op de rechterflank, ging over.
Op slag van rust werd het zelfs nog 0-4 toen Doubouya een inzenden van Liard aan de tweede paal kon binnen werken.

De nieuwe pocketspits van Heist, Yvan Yagan, mocht invallen bij de rust, maar had zich zijn debuut allicht anders voorgesteld.
“Wellicht de beste linkse voet in tweede klasse”, wist Cis Bosschaerts ook al voor de wedstrijd te vertellen over Liard, maar de Fransman schilderde andermaal een vrije trap in de winkelhaak voor de forfaitcijfers.
Bij Heist viel alles tegen, terwijl Tubize vleugels kreeg. Nog vóór het uur schoof Doumbouya koelbloedig zijn tweede van de avond binnen : 0-6.
Zelfs de eerredder was Heist niet gegund. Santos ranselde alles uit zijn kooi, inclusief een strafschop van Vanderputte en een uitstekend schot van Rijmenams.

“Het goede nieuws kwam pas na de wedstrijd”, aldus Cis Bosschaerts. “Alleen Dessel pakt een puntje. Alle andere ploegen onderaan verliezen ook.”
Met nog 9 wedstrijden op de kalender heeft Heist nog voldoende kansen om zich te verzekeren van een vijfde seizoen in tweede klasse. Maar dan zal er, net als in de kantines rond het voetbalveld, uit een ander vaatje moeten getapt worden.

Heist : Michiels, Dachelet, Grant (kapitein), Vandermarliere, Van den Bogaert, Rijmenams, Vanderputte, Ozcan, Webers, Vermeiren, Criel.

Tubize : Santos Bravos, Laurent, Neels, Vinamont, Liard, Wallaert, Garlito y Romo, Ambroise, Kheyari, Dugary, Doumbouya.

Doelpunten :
17’ 0-1 own-goal Dachelet
26’ 0-2 Liard
37’ 0-3 Liard
45’ 0-4 Doumbouya
49’ 0-5 Liard
56’ 0-6 Doumbouya

Gele kaarten :
17’ Vandermarliere
66’ Delsanne
68’ Wallaert

Vervangingen :
46’ Ozcan door Yagan
61’ Vandermarliere door Van den Broeck
63’ Laurent door Delsanne
76’ Dugary door Bailly
76’ Ambroise door Okita

Scheidsrechter :
Stijn De Roover

Toeschouwers :
814

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
03/02/2014