You are here

Logische zege Moeskroen, zure nasmaak Heist

25 januari 2014 : KSK Heist – Royal Mouscron Péruwelz : 1-2

LOGISCHE ZEGE VOOR MOESKROEN, ZURE NASMAAK VOOR HEIST

Trainer Rachid Chihab bracht 11 Franse profs aan de aftrap, inclusief het nieuwe trio van Lille O.S.C., Perez, Peyre en Pennacchio. Verloren zoon Brouckaert, pas teruggekeerd van eersteklasser KV Oostende, begon op de bank.

Cis Bosschaerts had heel wat meer selectieproblemen. Met Vandermarliere, Pittoors en Rymenants in de ziekenboeg, kon Heist niet op zijn sterkst aantreden. Bovendien hing de onverkwikkelijke affaire Dachelet als een donkere wolk boven het Heistse Sportcentrum. Net als op Geel geen Dachelet, die zich door zijn houding stilaan onmogelijk maakt.

Heist was allerminst onder de indruk van de Franse profploeg en trof al na een klein kwartier raak. Een mooie aanval werd besloten met een uitstekende voorzet van Van den Broeck en een rake kopslag van Webers, die zijn 11de doelpunt van het seizoen liet optekenen.
Lang kon de thuisploeg niet genieten want luttele seconden later verslikte Buekers zich in de bal, waarna Perez door de benen van Michiels kon scoren.
Heist hield in de eerste helft gelijke tred met titelkandidaat Moeskroen en dreigde via Criel, Vanderputte en Vermeiren (lobballetje over doelman en deklat).
Bij de bezoekers was vooral Perez gevaarlijk met een verre knal en een door Michiels afgestopte doorbraak.

Mede onder impuls van een gretige Brouckaert drukten de bezoekers Heist weg na de rust, maar veel meer dan een handvol corners leverde dat niet op.
Heist raakte echter moeilijk uit de omknelling los en kon te weinig het doel van Oukidja bereiken. Webers kon vanuit de tweede lijn een tweetal keren uithalen maar zijn pogingen misten kracht.
Maar ook Moeskroen geraakte, ondanks een veldoverwicht, moeilijk aan echte kansen.
Uiteindelijk besliste een discutabele fase over de wedstrijd. Scheidsrechter Boelen liet aanvankelijk doorspelen, maar besloot op aangeven van de lijnrechter toch te fluiten en trok zelfs een tweede gele kaart voor Van den Bogaert. Tot overmaat van ramp profiteerde Moeskroen optimaal van de desorganisatie bij het tot 10 spelers herleide Heist. De vrije trap van Brouckaert werd door Diaby tegen de touwen geknikt.
Met veel goede wil en karakter werd de gelijkmaker nog gezocht, maar verder dan een afstandsschot van Ozcan in de handen van Oukidja kwam Heist niet meer.

Heist : Michiels, Van den Broeck, Grant, Buekers, Van den Bogaert, Vanderputte, Van Praet, Ozcan, Webers, Vermeiren, Criel.

Mouscron Péruwelz : Oukidja, Boli, Pichot, Delacourt, Vandendriessche, Peyre, Mohamed, Pennacchio, Badri, Khiter, Perez.

Doelpunten :
14’ Webers 1-0
16’ Perez 1-1
79’ Diaby 1-2

Gele kaarten :
8’ Pennacchio
89’ Peyre

Rode kaart :
79’ Van den Bogaert (2 x geel)

Vervangingen :
46’ Boli door Brouckaert
73’ Perez door Diaby
81’ Van Praet door Rijmenams
82’ Van den Broeck door Put
91’ Badri door Dog

Scheidsrechter :
Gunther Boelen

Toeschouwers :
734

Verslag : Karel Verbeeck

Datum: 
28/01/2014